Fred’s World valt net als Müsli  onder de Green Cotton groep. Zij maken biologische baby- en kinderkleding. Fred's World is kleur en verbeelding gecombineerd met speelplaatsvriendelijke kwaliteitskleding die het kind gemakkelijk laat verdwijnen in een wereld van spel en activiteit. Stoer en casual met vrolijke kleuren.

Alle producten van katoen en wol zijn GOTS-gecertificeerd. GOTS is de strengste certificering voor biologische kleding die momenteel op de markt is. Items die geen katoen of wol zijn, worden zo duurzaam mogelijk gekozen. Alle producten zijn onderworpen aan strikte certificeringen en ecolabels of gezondheidslabels.

Het merk is onderdeel van Green Cotton, dat al bestaat sinds 1986, toen oprichter Leif Nørgaard een interesse verwierf in het milieu en textiel, voordat vele anderen zelfs aan de gedachte hadden gedacht. Gedurende al die jaren heeft het bedrijf achter Green Cotton - Novotex - een indrukwekkend aantal onderscheidingen ontvangen.Vandaag is Green Cotton gecertificeerd volgens ISO 9001 (Quality Management) en ISO 14001 (Environmental Management). Het bedrijf is ook gecertificeerd door GOTS, Oeko-tex 100 en het EU Ecolabel.

De kleding gemaakt van biologisch katoen, milieuvriendelijk geproduceerd en vrij van schadelijke chemicaliën, zodat het nog beter is voor zowel ouders als kinderen.

De kleding is ontworpen met een Scandinavische benadering van de ontwikkeling van kinderen. Er zijn niet zoveel prinsessen en prinsen, maar in plaats daarvan actieve kinderen die het leven in praktische maar slimme kleding willen leven.

www.fredsworld.com